Verdifullt for akuttmedisinen

Eidså har gjort en fremragende jobb med å utvikle det medisinske informasjonskortet. Dette er et verdifullt tiltak for norsk og internasjonal akuttmedisin. Det sier professor dr. med og viseadministrerende direktør for Ullevål Universitetssykehus, Inggard Lereim.

Det akuttmedisinske fagmiljøet ved Ullevål Universitetssykehus, med Inggard Lereim i spissen, har vært konsulenter for «Travellers Medical Card»

Ullevål Universitetssykehus er Nordens største akuttsjukehus og det akuttmedisinske fagmiljøet vært brukt som konsulenter for utvikling av det nye reisepasset.

Manglende informasjon om en bevisstløs person er situasjoner alle akuttmottak og ambulanser opplever daglig. Et medisinsk informasjonskort har svært lenge vært ønsket av det akuttmedisinske miljøet. Her er det gjort svært godt arbeid. Ved umiddelbar livssvikt vil kortet gi livsnødvendig kunnskap om den sjuke eller skadede som er borte fra hjemmet, påpeker Lereim. Kortet også skal komme i digital versjon. Men det viktigste poenget er likevel papirversjonen, noe Lereim understreker.

Papirversjonen vil uansett være nødvendig. En kan ikke forvente at ambulanse eller sjukehus over hele verden skal ha kompatible mottakere, men vi forventer at alle kan lese, påpeker Lereim

Vi som er eldre har soldatbrikke med blodtype og personnummer. Dette er en moderne versjon av den. Dette er et flott og verdifullt tiltak for norsk og internasjonal akuttmedisin, fastslår Lereim.

(KILDE: Sunnmøresposten)