Lommebokversjonen har praktisk kredittkortstørrelse.

Appen er linken til Din Side. QR-koden i skjermspareren gir ambulanse- og helsepersonell lynrask tilgang til opplysningene.

Hvorfor er Travellers Medical Card livreddende?
Travellers Medical Card inneholder dine viktigste helseopplysninger på 9 språk.

Dette er opplysninger som er nødvendige for at ambulanse- og helsepersonell skal gi deg riktig livreddende behandling ved akutt sykdom eller ulykke. Selv om dere ikke snakker samme språk, selv om du ikke kan gjøre rede for deg.

Opplysningene ligger der ambulanse- og helsepersonell først leter: I lommeboka eller på smarttelefonen.

Viktig: Travellers Medical Card er også nyttig hvis du må oppsøke lege i utlandet for ganske ordinære plager. Språklige misforståelser er alltid en risikofaktor.

Hvilke opplysninger skal kortet inneholde?
Kroniske sykdommer, allergier, medisiner, implantater, fysiske egenskaper som kan komplisere kirurgiske inngrep osv. Alt dette er forhold som kan gjøre vanlig livreddende behandling til livstruende feilbehandling eller medføre feilmedisinering. Vi anbefaler at du gjennomgår opplysningene sammen med fastlegen din på forhånd.

I tillegg legges det inn bilde, samt ID-opplysninger som er viktige når behandlende lege skal kontakte fastlegen din eller norske helsemyndigheter.

PRODUKT Toppen
Kort i lommeboka eller app på smarttelefonen?
Det bestemmer du selv. Lommebokversjonen anbefales hvis du skal til land med dårlig utbygd mobilnett og/eller generelt lavt teknologisk nivå.

Så enkelt fungerer Travellers Medical Card™

1
Via appen / Min Side legger du inn opplysningene
2
Via QR-Koden på skjermspareren leser ambulanse- og helsepersonell opplysningene

3
Ambulanse- og helsepersonell velger selv hvilket språk de vil lese opplysningene på

Hva med sikkerheten og sensitive opplysninger?
Det som legges inn på den digitale versjonen er strengt kryptert og eies av deg. Du må selvfølgelig ta godt vare på både smarttelefonen og lommeboka. Har du sensitive opplysninger som du nødig deler? Snakk med legen din. Dersom disse opplysningene ikke bidrar til å redde livet ditt i en akuttsituasjon, skal de ikke stå i kortet.

3 nivå for informasjon

Viktig!
Ved utfylling av helseopplysningene ser du at hver rubrikk har et hengelåssymbol. Åpen hengelås betyr at det du legger inn vises i NØDOPPLYSNINGENE. Lukket hengelås betyr at det du legger inn kun er tilgjengelig for deg og dem du viser det til.

Travellers Medical Card™ må ikke forveksles med reiseforsikring og Europeisk Helsetrygdkort

Reiseforsikringer dekker medisinske kostnader og evt hjemreise ved sykdom eller ulykke i utlandet.

Europeisk Helsetrygdkort gjelder innenfor EØS. Kortet viser at du, som norsk statsborger, har samme rett til behandling som innbyggerne i det EØS-landet du blir syk eller forulykker i.

Bare Travellers Medical Card gir ambulanse- og helsepersonell livsviktig kunnskap om din helse i en akuttsituasjon.

KONTAKT Toppen
Kontakt oss

Travellers Medical Card
Postboks 9144
6020 ÅLESUND

post@helsekort.no

+47 90 77 26 08